Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen in Meppel: Ontdek de hoogtepunten van deze stad

Wat te doen in Meppel

Meppel, gelegen in de provincie Drenthe, is een stad die rijk is aan cultuur, historie en natuur. Of je nu een dagje op stap bent, een weekendje weg plant of gewoon meer wilt weten over deze prachtige stad, er is genoeg te ontdekken en te beleven. In deze blogpost nemen we je mee langs enkele van de beste activiteiten en bezienswaardigheden in Meppel, zodat je het meeste uit je bezoek kunt halen.

1. Historische hoogtepunten

De Meppeler Toren

Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Meppel is de Meppeler Toren, die deel uitmaakt van de Grote of Mariakerk. Deze toren biedt niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, maar is ook een stukje levende geschiedenis. Beklim de toren om te genieten van het panoramische uitzicht en leer meer over de rijke historie van Meppel.

Het Drukkerijmuseum

Voor liefhebbers van geschiedenis en ambacht is een bezoek aan het Drukkerijmuseum een must. Dit museum biedt een fascinerende blik op de geschiedenis van de drukkunst en de rol die Meppel hierin heeft gespeeld. Je kunt hier oude drukpersen in werking zien en zelfs je eigen drukwerk maken.

Stadsgrachten

De grachten van Meppel zijn een lust voor het oog en een belangrijk onderdeel van de stadshistorie. Maak een wandeling langs de grachten of huur een bootje om de stad vanaf het water te verkennen. De pittoreske grachtenpanden en bruggen vormen een prachtig decor voor een ontspannen middag.

2. Culturele bezienswaardigheden

Schouwburg Ogterop

Schouwburg Ogterop is het culturele hart van Meppel. Hier kun je genieten van een breed scala aan voorstellingen, van toneel en muziek tot dans en cabaret. Bekijk het programma en boek je tickets voor een onvergetelijke avond uit.

Kunsthuis Secretarie

Dit kunstcentrum, gevestigd in een prachtig historisch pand, biedt wisselende exposities van zowel lokale als nationale kunstenaars. Het is een geweldige plek om hedendaagse kunst te ontdekken en je te laten inspireren door de creativiteit van anderen.

Marktplein

Het Marktplein is het bruisende middelpunt van Meppel, vooral op marktdagen. Hier vind je een kleurrijke verzameling van kraampjes met verse producten, bloemen, kleding en ambachtelijke goederen. Het is de perfecte plek om de lokale cultuur op te snuiven en misschien zelfs een uniek souvenir te scoren.

3. Recreatieve activiteiten

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Op korte afstand van Meppel ligt het Nationaal Park Weerribben-Wieden, een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Dit gebied is ideaal voor een dagje uit in de natuur, met mogelijkheden voor wandelen, fietsen en varen. Huur een fluisterboot of kano en ontdek de rust en schoonheid van dit unieke landschap.

Fietsroutes

Meppel is een uitstekende uitvalsbasis voor fietsliefhebbers. Er zijn tal van fietsroutes die je door het prachtige Drentse landschap leiden. Of je nu kiest voor een korte rit of een langere tocht, je zult genieten van de afwisselende natuur en de charmante dorpjes die je onderweg tegenkomt.

Zwembad Hesselingen

Voor een dag vol waterpret kun je terecht bij Zwembad Hesselingen. Dit moderne zwembad biedt diverse binnen- en buitenbaden, glijbanen en wellnessfaciliteiten. Het is een perfecte plek voor gezinnen met kinderen, maar ook voor wie gewoon even wil ontspannen.

4. Gezellige horeca en winkelen

Restaurants en Cafés

Meppel heeft een breed scala aan eetgelegenheden, van gezellige cafés tot stijlvolle restaurants. Proef de lokale specialiteiten in een van de vele eetgelegenheden en geniet van de gastvrijheid van Meppel. Enkele aanraders zijn Restaurant Sukade, Grand Café De Wheem en De Beurs.

Winkelen in de Binnenstad

De binnenstad van Meppel biedt een gevarieerd aanbod van winkels, van bekende ketens tot unieke boetiekjes. Struin door de gezellige winkelstraten, ontdek de nieuwste mode en vind bijzondere cadeautjes en souvenirs. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de winkelstraten Woldstraat en Hoofdstraat.

Terrassen aan de Gracht

Op een zonnige dag is er niets beter dan neerstrijken op een van de vele terrassen aan de gracht. Geniet van een kopje koffie, een verfrissend drankje of een lichte maaltijd terwijl je uitkijkt over het water en de voorbijvarende bootjes. Het is de perfecte manier om even te ontspannen en de sfeer van Meppel in je op te nemen.

5. Evenementen en festivals

Meppeler Donderdag

Elke donderdag in de zomermaanden verandert het centrum van Meppel in een groot feest tijdens de Meppeler Donderdag. Met verschillende thema’s, muziekoptredens, markten en activiteiten is er voor ieder wat wils. Het is een geweldige manier om de lokale cultuur te ervaren en nieuwe mensen te ontmoeten.

Grachtenfestival

Het Grachtenfestival is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de grachten van Meppel het decor vormen voor muziek, theater en andere culturele activiteiten. Het festival trekt bezoekers uit de hele regio en biedt een unieke beleving in een sfeervolle setting.

Bloemencorso

Het Bloemencorso van Meppel is een kleurrijk spektakel dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Prachtige praalwagens, versierd met bloemen, trekken door de straten van Meppel en zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Zeker een aanrader voor iedereen die van bloemen en feestelijke parades houdt.

Meppel is een stad die voor ieder wat wils biedt, of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, natuur of gewoon wilt ontspannen. Met een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden is er altijd wel iets te doen in deze charmante stad. Plan je bezoek aan Meppel en ontdek zelf waarom deze stad zo geliefd is bij zowel de lokale bevolking als toeristen. Veel plezier!

Verwante Artikelen

Ontdek Artikelen die Relevant zijn voor Jouw Interesses

Meppel, een pittoresk stadje in de provincie Drenthe, biedt bezoekers een unieke mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Of

Meppel, gelegen in de provincie Drenthe, is een charmante stad met een rijke geschiedenis en een bloeiend cultureel leven. Met

Buffetrestaurants bieden een unieke eetervaring waar je kunt genieten van een breed scala aan gerechten, allemaal in één maaltijd. Het

Een goed diner is de perfecte manier om een drukke dag af te sluiten. Het is niet alleen een moment